Welkom


 
'Stichting Groningen Orgelland' is de uitdrukking voor een bijzonder fenomeen. Steeds meer mensen beseffen dat nergens ter wereld een zo grote schat aan orgels in een geografisch klein gebied als de provincie Groningen aangetroffen wordt. Een schat die niet alleen in aantallen kan worden uitgedrukt, maar vooral ook in de kwaliteiten van de afzonderlijke instrumenten in hun bouwwijze, klank, de staat van bespeelbaarheid en de grote mate van authenticiteit van de vele oude tot zeer oude orgels, die zich daaronder bevinden. Een vrijwel volledig overzicht van de orgelbouw van ca. 1500 tot heden is er te vinden.
Volg Stichting Groningen Orgelland op Facebook           

Dertigste SGO orgelconcours

Op 14 oktober 2017 wordt het dertigste SGO orgelconcours gehouden op het Hinszorgel in de Nicolaïkerk van Appingedam. De jury bestaat uit Vincent Hensen (organist van het orgel), Jan Hage 
(organist van de Domkerk Utrecht ) en Theo Jellema (docent hoofdvak orgel Prins Claus Conservatorium Groningen )

Klik hier voor informatieVierdaagse reis naar Ost-Friesland

Met een bestand van meer dan 300 historische orgels en orgelfronten uit zes eeuwen is de Eems-Dollard-Regio de rijkste orgelstreek ter wereld. Alleen al in het kleine gebied de ‘Krummhörn’ , gelegen tussen Emden en Norden, waren ooit tien gotische orgels. In deze streek vind je bijvoorbeeld in Rysum nog een orgel uit 1457. Momenteel is dit orgel het oudst bespeelbare orgel van Noord Europa.
De SGO orgelreis 2017 zal zich volledig afspelen in het Ost-Friese deel van de orgeltuin.

Klik hier voor informatie