Mensen en cultuur in de moerasgebieden van de Noordzee
Beste dames en heren,
De financiering voor het boek dat in de onderwerpregel wordt genoemd is nu rond, en daar ben ik erg dankbaar voor! De voorbereidingen voor de productie zijn nu begonnen, zodat niets de publicatie in de weg staat (in de herfst door uitgeverij Schnell und Steiner). Dus allereerst mijn excuses voor het onpersoonlijk versturen van de eerste informatie.
Het PR-werk begon met een drie uur durend radioprogramma op Deutschlandfunk Kultur in het format “Music in Conversation”: met orgelopnamen uit het gebied tussen Zuid-Denemarken en het Groninger Land.
Het werd uitgezonden op Goede Vrijdag en zal tot 17 mei 2025 beschikbaar zijn op internet: om te beluisteren of zelfs om afzonderlijk te downloaden.
Het eerste uur gaat over het verschil in klank tussen stad en dorp (Groningen en Dornum) en de stadia in de herontdekking van de instrumenten sinds 1950 (Cappel, Steinkirchen, Møgeltønder, Wöhrden,
Uithuizen, Noordwolde), inclusief een vooruitblik naar de volgende twee uur (Pellworm). De link naar het programma: https://www.deutschlandfunkkultur.de/musik-im-gespraech-18-04-dorforgeln-in-norddeutschland-1-stunde-100.html.
Het tweede uur is gewijd aan het begin van de orgelcultuur in het moerasgebied zelf (Rysum, Lüdingworth, Osteel, Krewerd, Uttum, Westerhusen, Tellingstedt, Langwarden en Altenbruch). De link naar het programma: https://www.deutschlandfunkkultur.de/musik-im-gespraech-18-04-dorforgeln-in-norddeutschland-2-stunde-100.html.
Het laatste derde uur is gewijd aan de specifieke, stadsachtige cultuurvormen in de periode rond 1700 (Dedesdorf, Neuenfelde/Hamburg, Steinkirchen, Bern, Bockhorn, Weener, Lunden en Elsfleth). De link naar het programma:
https://www.deutschlandfunkkultur.de/musik-im-gespraech-18-04-dorforgeln-in-norddeutschland-3-stunde-100.html.
Misschien wilt u de programma’s beluisteren, misschien hebt u zelfs de tijd en de mogelijkheid om deze referenties in uw netwerken te delen.